Varför är det viktigt att Du röstar?

Jag var i Irak, Bagdad, i maj 2018 för att hjälpa min far med kampanjen – det var parlamentsval då. Jag mötte många som sa att de inte tänkte rösta, för de trodde inte på politikerna. Och mitt svar var då: Antingen ser du till att engagera dig för att få din röst hörd eller så klagar du inte i efterhand.
Jag inser att det låter hårt. Men det är så demokratin fungerar.
Om du inte är med och röstar – det minste en kan göra – blir inte dina perspektiv hörda eller dina behov prioriterade.
Därför, om du känner att något behöver ändras – ta kontakt med de olika partierna och fråga hur se ser på just den frågan. Om du känner att något är fel – kolla vilket parti som ligger närmast dina värderingar, engagera dig och var den som driver frågan framåt.
Politik behöver inte vara svårt, politik berör oss alla. Det kan handla om från vilka gator som ska belysning till vilken mat en förskola ska laga till hur Sveriges relationer till ett annat land ska vara.
Du väljer vart du vill lägga ditt engagemang.
Men vill du av olika anledningar inte engagera dig, så RÖSTA!
Ta reda på vad som är viktigt för dig i detta val, ta reda på hur partierna tänker lösa de frågorna och rösta därefter.
Men RÖSTA!
Gärna på www.Centerpartiet.se 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *