En internationalist och humanist har mist sitt liv

Det är med enorm sorg som jag läste den förfärliga nyheten om Zaidas död.
En internationalist som trotsade nationernas gränser för hon såg hela världen som sitt land, men hjärtat hörde längtade alltid tillbaka till Kalmarbygden.
En sann humanist som såg varje medmänniska som en avspegling av sig själv, verken mer eller mindre.
Hon slutade aldrig bry sig. Hon gav aldrig upp hoppet om människan. Hon sa ifrån när folk gjorde fel och satte ner foten oavsett vem motståndaren var. Och sånt belönas inte riktigt med fina poster. Men för henne var inte det som var viktigt.
Det viktiga var att skapa fred och ta hand om vår jord. Hennes anknytningen till skogen, träden, djuren och fåglarna var omisskännlig. Hennes engagemang för medmänniskorna var så påtagligt.
Jag har alltid uppskattat våra samtal och diskussioner. När vi träffades diskuterade vi allt, från hur korkade killarna vi dejtade var – ja, en del var det – till hur Sverige ska se ut fritt från patriarkat och rasism och föroreningar.
Jag hat älskat varje minut som vi umgåtts, som vi skämtat om varandra och drivit med varandras partier, jag har respekterat och beundrat dig från första gången vi träffades i omklädningsrummet i gymmet. Jag älskade att ha dig som sparringpartner när vi körde boxning, för du kunde hantera min styrka utan att tracka ner på mig.
Vi var inte alltid överens, men det spelade ingen roll för vi kunde skratta åt allt.
Jag kommer att sakna dig, fan, jag saknar dig redan. Jag kommer att berätta för mina barn om dig och vad de har gått miste om nu när de inte får lära känna dig. Jag kommer alltid att minnas dina ord sista gången vi träffades, om politikens bedrövliga natur.
Älskar dig, min vän. Jag hoppas din familj hittar tröst i de fina minnen de har av dig, för jag kan inte ens börja föreställa mig hur din mor känner sig. Men ditt väsen kommer aldrig att lämna oss. Du finns hos oss i våra hjärtan
Jag hoppas att din sista resa mot evigheten kantas av ljus och värme, älskade Zaida ❤❤❤
Syntolkning: Strandvägen dränkt i solsken

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *